Riool ontstoppen in Den Haag

riool-ontstoppen-den-haag

Image Source: FreeImages‍

Den Haag is een van de kleinste steden van Nederland, maar het is een stad met veel voordelen. Door haar ligging ten noorden van de hoofdstad is het een van de meest gewilde locaties voor internationale bedrijven. De stad herbergt twee wereldberoemde musea en er vinden jaarlijks vele culturele evenementen plaats. Het is dan ook geen verrassing dat Den Haag al zeven jaar op rij is uitgeroepen tot de meest leefbare stad van het land! Aan al deze voordelen kleven echter ook enkele nadelen. Zo is er door de geringe omvang niet genoeg ruimte voor alle hemelwaterafvoeren in Den Haag. Dit probleem heeft geleid tot overstromingen in sommige delen van de stad, vooral bij zware regenval. Met dit artikel laten we u zien hoe het ontstoppen van uw regenpijp in Den Haag dit probleem voor eens en voor altijd kan oplossen!

Hoe ontstop je een riool in Den Haag?

Wanneer water vanuit uw huis in een Gemeentelijke of Openbare afvoerpijp loopt, kan de pijp verstopt raken met boomwortels en ander vuil. Deze schade aan de pijp betekent dan dat er bij elke hevige regenbui overstromingen ontstaan, omdat het water niet van de woning kan worden afgevoerd. Wanneer dit gebeurt, loopt het water over in nabijgelegen huizen, opritten en zelfs wegen. Om alle bovenstaande redenen is het belangrijk om uw regenpijp in Den Haag te ontstoppen! Dit kan worden gedaan met een paar huishoudelijke artikelen zoals zuiveringszout, azijn, een slang en een paar handschoenen. U zult eerst uw regenpijp moeten vinden en vervolgens de verstopping. Afhankelijk van de locatie van de verstopping, moet u uw afvoerbuis kunnen ontstoppen met zuiveringszout of azijn. Zo kan je riool onstoppen Den Haag.

Wat doet een verstopte afvoer?

Een verstopte afvoer leidt tot een opeenhoping van vloeistof in de afvoerpijp, waardoor uw huis onder water komt te staan. Deze overstroming beschadigt uw woning en maakt de ruimte onveilig voor u en uw gezin. Een verstopte afvoer kan ook negatieve gevolgen hebben voor het milieu. Als de verstopping groot genoeg is, kan het rioolwater in de kelders van uw buren of op straat terechtkomen. Dit is een ernstig probleem omdat het schade kan toebrengen aan het milieu en het leven van uw buren onaangenaam kan maken.

Hoe ontstop ik een afvoer in Den Haag?

Eerst moet u de verstopping in uw afvoerleiding lokaliseren. Dit kunt u doen door een emmer in de regenpijp te plaatsen, zodat de verstopping zichtbaar is. Giet vervolgens wat zuiveringszout in de regenpijp totdat u het hoort bruisen. Zodra u het bruisen hoort, weet u dat de soda de verstopping opheft. Als de verstopping zich in de hoofdafvoerbuis bevindt, moet u een slang gebruiken omdat die te groot is om in de afvoerbuis te passen. Zodra u de verstopping heeft verholpen, moet u wat azijn in de regenpijp gieten om te voorkomen dat er kalkaanslag in uw regenpijp ontstaat.

Stap 1: Vind uw afvoerbuis

Zorg er eerst voor dat u de stekker van uw gootsteen, bad of keuken uit het stopcontact haalt. Zoek dan een emmer en breng die naar uw afvoerbuis. Zorg ervoor dat u een verstopping in uw afvoerbuis kunt zien, want dan kunt u deze ontstoppen.

Stap 2: Ontstop de verstopping met zuiveringszout en azijn

Baking soda is een geweldige ontstopper omdat het een natuurlijk mineraal is dat volledig biologisch afbreekbaar is. Je kunt het gebruiken als pasta of als bruisende vloeistof. De beste methode om een afvoerbuis te ontstoppen is zuiveringszout. Meng een deel zuiveringszout met twee delen water en giet het in de regenpijp. Om te voorkomen dat het zuiveringszout uit je afvoerpijp loopt, kun je een plastic pot gebruiken om het zuiveringszout met het water te mengen. Zodra het zuiveringszout de verstopping heeft opgebroken, zal deze verdwijnen. Giet vervolgens wat azijn in je regenpijp.

Stap 3: Gebruik een epoxyhars indien nodig.

Als je regenpijp erg verstopt is, moet je een epoxyhars gebruiken. Dit voorkomt dat je regenpijp weer te langzaam leegloopt en het voorkomt ook een opeenhoping van bacteriën in de regenpijp. U kunt epoxyhars vinden in een tuincentrum of bouwmarkt.

Conclusie

Of u nu wateroverlast heeft gehad in uw woning of de verstopping bij een weg of oprit zit, het ontstoppen van uw regenpijp in Den Haag kan het probleem voor eens en altijd oplossen. Heeft u een grote verstopping in uw regenpijp, dan kunt u deze het beste ontstoppen met baking soda en azijn. Is het probleem kleiner, dan kunt u met een slang en zuiveringszout uw regenpijp ontstoppen. Het ontstoppen van uw regenpijp in Den Haag kan door iedereen gedaan worden, en zelfs als u niet zo handig bent, is het heel gemakkelijk. Het enige wat u nodig heeft om uw regenpijp in Den Haag te ontstoppen is wat zuiveringszout, een slang, azijn en een paar handschoenen.

Rotterdamsegids.nl

Op deze blog kan je alles lezen over Rotterdam. Van feitjes, hotspots tot de leukste bedrijven.

Wist jij dat wie aan tegeltjes denkt, denk in eerste instantie waarschijnlijk aan Delft en zijn Delfts blauwe tegels. Maar in de achttiende eeuw was Rotterdam de grootste tegelproducent van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *