De beste plekken om te bezoeken in Den Haag

De beste plekken om te bezoeken in Den Haag

Den Haag ligt in het zuiden van Nederland, ongeveer 25 km ten oosten van Amsterdam. Het is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland en heeft een aantal fantastische bezienswaardigheden. De geschiedenis van Den Haag gaat duizend jaar terug, maar vanuit modern oogpunt werd het in 1245 een onafhankelijke stad. Tegenwoordig staat de stad bekend om haar grachtenstelsel en prachtige architectuur, wat haar de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’ heeft opgeleverd. Den Haag biedt reizigers een perfecte balans tussen geschiedenis en moderniteit; er zijn hier meer dan 200 musea en monumenten te ontdekken. Met een breed scala aan attracties en geweldige restaurants verdient deze plek uw aandacht! Lees verder om erachter te komen wat u kunt doen in Den Haag…

Leer de geschiedenis van Den Haag kennen

Den Haag wordt vaak het Venetië van het Noorden genoemd vanwege de vele grachten. Er zijn er ongeveer 40 die de stad doorkruisen en meer dan 1.000 hectare aan tuinen, parken en openbare ruimtes vormen. Daarmee is het een van de groenste steden van Europa. Bezoekers kunnen over de geschiedenis en cultuur van de stad leren in een van de vele musea in de stad, zoals het Maritiem Museum, het Kindermuseum en het Energiemuseum. Vooral het Maritiem Museum is een aanrader. Het heeft een zeer originele collectie vintage boten, waaronder een onderzeeër en een draagvleugelboot. Als u geïnteresseerd bent in architectuur, moet u het Anne Frank Huis bezoeken, om het eerste adres van het dagboek van Frank te bekijken. Deze plek is een must-see, niet alleen vanwege de historische waarde, maar ook omdat het erg ontroerend is.

Bekijk de stad van bovenaf

Als je een fan bent van wandelingen vanuit de lucht, moet je de Walk in Amsterdam bezoeken, een leuke manier om de stad van bovenaf te bekijken. Je kunt deze wandeling in verschillende talen doen en de stad vanuit de lucht leren kennen. Er is ook de Skywalk in Rotterdam, waar je kunt wandelen boven het prachtige Oudezijds Achterhuis Rotterdam Centrum, dat soms onder water staat. Als je meer geïnteresseerd bent in een stadswandeling, kun je de Hofvijver bezoeken, waar je een rondvaart door de grachten kunt maken en meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de stad. U kunt deze boottocht van tevoren boeken, of gewoon wachten tot hij op uw wandelkaart verschijnt. Er zijn ook rondvaarten door de stad. Het Haagse Bos is een leuke manier om de stad vanaf het water te ontdekken. Als u de stad van bovenaf wilt zien, moet u ook naar het Binnenhof gaan, een voormalig stadspark dat nu een historische plek is.

De mooiste gracht ter wereld

Als u een echt kunstwerk wilt bezoeken, ga dan naar het Kei-Kei kanaal, het mooiste kanaal ter wereld. Dit UNESCO werelderfgoed wordt beschouwd als een van de mooiste kunstmatige landschappen op aarde. In de 18e eeuw was het een stadsvernieuwingsproject om de stad mooier en veiliger te maken. Het project bestond uit een reeks bogen die nu bedekt zijn met weelderige tuinen – een perfect voorbeeld van Nederlandse stadsplanning. Het Kei-Kei kanaal is een geweldige plek om te bezoeken in Den Haag. U kunt het gemakkelijk bezoeken vanuit het stadscentrum, omdat het dicht bij het treinstation ligt en de veerboot naar Amsterdam heel dichtbij is. Als u de Kei-Kei bezoekt, vergeet dan niet te stoppen bij de Botanische Tuin. Deze plek staat vol met prachtige waterplanten, die ook zeer interessant zijn om te bestuderen.

Bezoek een kaasmarkt

Als je Den Haag bezoekt, moet je zeker een kaasmarkt bezoeken! Dit is een traditie in Nederland, en veel andere Europese landen, waar boeren hun zuivelproducten direct vanaf de boerderij verkopen. De bekendste is waarschijnlijk de Goudse Markt in Gouda, die elke dinsdag wordt gehouden. U kunt echter vrijwel overal in het land een lokale markt vinden, die veel goedkoper is om te bezoeken. Den Haag is ook een geweldige plek om te bezoeken omdat het zijn eigen beroemde kaasmarkt heeft. Deze vindt elke dinsdag plaats in het centrum van de stad en is veel beter georganiseerd dan de markt in Gouda. U kunt kaas en andere ambachtelijke producten rechtstreeks bij de producenten kopen, en het is een geweldige manier om meer te weten te komen over de Nederlandse kaascultuur. Als u tijd hebt, ga dan naar het Centraal Station van Den Haag en neem een drankje in een van de vele restaurants in het station. Dit is een geweldige manier om te ontspannen, en te genieten van de prachtige architectuur van het station.

Ontspan in een park

Relaxen in een park of genieten van een ijsje is altijd een goede optie in Den Haag. Ten eerste zijn er veel mooie parken in de stad, dus u kunt degene kiezen die het beste bij uw smaak past. Een andere optie is een bezoek aan de beroemde ijssalon Van Het Loo, die erg populair is bij de lokale bevolking. Dit is een geweldige optie als u een goedkope en authentieke lokale maaltijd wilt eten. Als u in de stad wilt overnachten, zijn er veel goede hotels, zoals het NH Cityhotel, die een geweldige sfeer bieden en zeer dicht bij het centraal station liggen. Het NH Cityhotel is een van de best beoordeelde accommodaties in Den Haag. Als u de binnenstad zelfstandig wilt verkennen, kunt u een fiets huren bij Bikesport, en de musea, het Kei-Kei kanaal, de botanische tuin en de kaasmarkt in de stad bezoeken.

Ontdek nog meer

Den Haag is een hele mooie stad, maar het is niet de enige. Wil je een andere Nederlandse stad bezoeken, of meer leren over de Nederlandse cultuur, dan zijn hier nog 8 leuke plekken om te bezoeken. – Wilhelminakanaal – Den Haag – Als u een modernere stad wilt bezoeken, is Den Haag niet de beste optie. Het Wilhelminakanaal, gelegen in het zuiden van het land, is een veel modernere stad waar je veel leuke bezienswaardigheden kunt zien. U kunt een bezoek brengen aan het Wilhelminakanaal, dat veel leuke musea heeft, of gewoon een rondvaart maken. – Binnenhof – Den Haag – Als u het voormalige stadhuis wilt bezoeken, kunt u ook naar het Binnenhof, een oud stadspark dat nu een historische plek is. U kunt dit park bezoeken en de gracht bekijken, of een rondvaart maken. – Rijksmuseum – Amsterdam – Dit is een zeer beroemd museum, gelegen in de hoofdstad van Nederland. Het heeft een zeer interessante collectie kunst en kunstvoorwerpen, en is gratis te bezoeken. – Volendam – Den Haag – Dit is een andere moderne stad, die ten noorden van Den Haag ligt. Het is een typisch Nederlandse stad, en u kunt de stad gemakkelijk per trein bezoeken. – Het Noordzeekanaal – Rotterdam – Dit is een zeer populaire plaats om te bezoeken in het zuiden van het land. Het heeft veel mooie gebouwen, en is een zeer moderne stad. – Stranden – Den Haag – Als u het strand wilt bezoeken, moet u ook naar Amsterdam gaan, of een andere stad in de buurt. U kunt gemakkelijk naar het strand gaan in Den Haag, maar het is veel beter om naar een nabijgelegen stad te gaan, waar u veel meer opties kunt vinden. – Het nachtleven – Den Haag – Er is geen echt nachtleven in de stad, maar Amsterdam is dichtbij, en heeft veel bars en clubs.

Rotterdamsegids.nl

Op deze blog kan je alles lezen over Rotterdam. Van feitjes, hotspots tot de leukste bedrijven.

Wist jij dat wie aan tegeltjes denkt, denk in eerste instantie waarschijnlijk aan Delft en zijn Delfts blauwe tegels. Maar in de achttiende eeuw was Rotterdam de grootste tegelproducent van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *